პროექტი: "ორგანული სოფლის მეურნეობის სოფლის განვითარების და აგრარული ბიომრავალფეროვნების კონსერვაციის ხელშეწყობა საქართველოში”
ბიოლოგიურ მეურნეობათა ასოციაცია „ელკანა“ აგრძელებს ტრენინგების ციკლს ორგანული სოფლის მეურნეობის საკითხებზე და გთავაზობთ სასწავლო კურსს - „ხორბლის ენდემური სახეობების და აბორიგენული ჯიშების ბიოწარმოება“.
სასწავლო კურს წარუძთვება ელკანას დარგობრივი მრჩევლი - ნუკრი მემარნიშვილი
საწავლო კურსი ფასიანია, მისი ღირებულება შეადგენს 400 ლარს. ელკანას წევრებისთვის მოქმედებს 40% და 50%-იანი ფასდაკლება. მონაწილეები მიიღებენ სერტიფიკატს.
თანხა ჩარიცხეთ მოცემულ ანგარიშზე: GE84TB7392636080100001,
მიმღები: ბიოლოგიურ მეურნეობათა ასოციაცია „ელკანა“.
წინასწარი რეგისტრაცია სავალდებულოა!
დეტალური დღისწესრიგი დღეების მიხედვით იხილეთ ქვემოთ:
დღისწესრიგი - “ხორბლის ენდემური სახეობების და აბორიგენული ჯიშების ბიოწარმოება”
ჩატარების ადგილი: ელკანას თბილისის ოფისი (თბილისი, გაზაფხულის ქ. 61)
სასწავლო კურსი მოიცავს 4 სალექციო დღეს, დღისწესრიგი თარიღების მიხედვით იხილეთ ქვევით
I დღე - 24.02.2023
თემა - კაცობრიობის მთავარი კულტურა |
|
დრო |
საკითხები |
12:00-12:20 |
კურსის მონაწილეთა ურთიერთგაცნობა, კურსის პროგრამის გაცნობა |
12:20-13:00 |
კულტურულ მცენარეთა წარმოშობა (ცენტრები, დივერგენცია, დომესტიკაცია) |
13:00-13:30 |
ხორბლის წარმოშობა, ფილოგენეტიკა, |
13:30-14:00 |
შესვენება |
14:00-15:00 |
ხორბლის გენეტიკური ტაქსონომია, ხორბლის ტაქსონომიის სქემები |
15:00-16:00 |
საქართველო, ხორბლის წარმოშობის უმთავრესი კერა |
16:15 |
დღის შეჯამება, დისკუსია |
I I ლექცია - 02.03.2023
თემა - ხორბლის ენდემური სახეობების და ადგილობრივი ჯიშების დახასიათება |
|
დრო |
საკითხები |
12:00-12:15 |
მისალმება, გავლილი საკითხების მოკლე მიმოხილვა |
12:15-13:15 |
ელკანას მარცვლეულის კიდობანი - აგრარული ბიომრავალფეროვნების შენარჩუნება, ენდემური სახეობებისა და აბორიგენული ჯიშების გამრავლება, ფერმერულ მეურნეობებში გამრავლება და სამეურნეო ფუნქციის აღდგენა |
13:15-13:45 |
შესვენება |
13:45-15:00 |
ხორბლის ენდემური სახეობების და ადგილობრივი ჯიშების დახასიათება |
15:00-15:30 |
ხორბლის ენდემური სახეობების და ადგილობრივი ჯიშების მარცვლეულის წარმოების გამოწვევები და პერსპექტივა |
15:30-16:00 |
ინდუსტრიული სურსათი და ფარული შიმშილი, „ შენი საჭმელი უნდა იყოს შენი წამალი“ |
16:00 |
დღის შეჯამება, დისკუსია |
I I I დღე - 10.03.2023
თემა - ხორბლის ენდემური სახეობების და ადგილობრივი ჯიშების აგროტექნოლოგია |
|
დრო |
საკითხები |
12:00-12:15 |
მისალმება, გავლილი საკითხების მოკლე მიმოხილვა |
12:15-13:00 |
საშემოდგომო და საგაზაფხულო ხორბლების აგროტექნოლოგია |
13:00-13:45 |
ცოცხალი ნიადაგი, მცენარის კვება, მცენარის სტრესი |
13:30-14:00 |
შესვენება |
14:00-14:30 |
ნიადაგის ნაყოფიერების მართვა, ბიოსასუქები, მათი დამზადება და გამოყენება |
14:30-15:00 |
სიდერაცია, შემაღლებული კვალი, ქარსაფარი |
15:00-15:40 |
მცენარეთა დაცვის მეთოდები და საშუალებები ორგანული ხორბლის წარმოებაში, სარეველა და პარაზიტი მცენარეები |
15:40-16:00 |
სახალისო ვიქტორინა |
16:00 |
დღის შეჯამება, დისკუსია |
IV დღე - 17.03.2023
თემა - პურის ცხობა |
|
დრო |
საკითხები |
12:00-12:15 |
მისალმება |
12:15-12:45 |
საქართველოში ხორბლის წარმოების 8,000 წლიანი ისტორია. |
12:45-13:30 |
პურის ხაშის დამზადების, პურის ცხობის პრინციპები და ეტაპები |
13:30-14:00 |
შესვენება |
14:00-16:00 |
პურის ხაშის და პურის დედოს მომზადება, პურის გამოცხობა |
16:00 |
საუბრები ბუხართან პურის (ახალციხის წითელი დოლის, თავთუხის და დიკას),ყველის და ბიოღვინის დაგემოვნებით და სერტიფიკატების გადაცემით. |